De vant prisen som «Kayak Fishing Product of the year 2023» på padlemessa i Lyon i September 2022. Vi tok med oss Big Mama Triken 330 på fisketur i går kveld, og ble mildt sagt svært imponert over hvor mye man får for pengene med denne modellen!

AUTHOR

Marius M. Monrad

CATEGORY

Lær padling med Padlespesialisten

POSTED ON

11.01.2023

T

riken er en svært stødig og rask fiskekajakk med pedaldrift. Vi lot oss imponere over toppfarten, som var langt over forventningene for en kajakk uten åre, og som er så stabil. Alt i alt er dette en ekstremt godt utstyrt fiskekajakk med endeløse muligheter. Her er det RailBlaza-fester for stangholdere og ekkolodd i alle bauger og kanter, og masse plass til oppbevaring. En svært behagelig fiskeplattform. Det at det er propelldrift på pedalene og ikke finner, gjør at man kan rygge kajakken bare ved å trø bakover, og kan sånn sett ligge og småjustere retning og posisjon hele tida. Setet er ekstremt komfortabelt, og tillater en hel dag på vannet uten problemer.

Kajakken er mer enn stabil nok til å stå på, dersom man heller ønsker det. Pedaler og propell kan heves ved behov, og det kan også roret, som styres med en liten spak på venstre side. Med litt tilleggsutstyr kan også denne kajakken utstyres med elektrisk motor. Produsenten har egne fester som gjør det mulig å bruke en elektrisk påhengsmotor der pedalene er.

Byggekvaliteten er ekstremt høy. Selve kajakken er rotasjonsstøpt i PE, og av en helt tydelig høy kvalitet sammenlignet med de aller fleste konkurrentene. «Motoren», altså pedaler, stamme og propell er av svært solid kvalitet, og vi ser ikke hvordan disse skal kunne gå i stykker. Alt i alt en fantastisk kajakk, med supre egenskaper. Det gøyeste av alt, er at den ligger ekstremt langt under prisen til nærmeste sammenlignbare konkurrent av sammenlignbar kvalitet.

Gjedde ble det også, selv om den ikke akkurat var størstemann i klassen…